autistische nerds

Zijn alle ICT’ers autistische nerds? Wat een onzin!

Vorige week raakte ik, in de supermarkt, in gesprek met een man die me vroeg wat voor werk ik deed. Toen ik vertelde dat ik communicatietrainer voor ICT’ers ben kreeg ik weer de, bijna standaard, reactie: “Nou, dan heb je werk genoeg. Die ICT’ers zijn allemaal autistische nerds”.

Ik word moedeloos van dat soort opmerkingen. Wat een bullshit!

Werken er dan geen mensen met autisme in de ICT? Ja, natuurlijk wel. Net zoals je ze tegenkomt onder accountants, chemisch laboranten en wiskundigen.

Inhoudelijke beroepen zijn aantrekkelijk voor mensen die graag duidelijke kaders hebben. Het werkt of het werkt niet. Het is goed of slecht. Daarom kiezen mensen met autisme vaak, nee niet altijd, zo’n beroep. Daar zijn ze dan ook gewoon retegoed in.

Zijn ICT’ers dan contactgestoord? Welnee, wat een onzin! Bijna alle ICT’ers werken op de een of andere manier met mensen. Net als de rest van de mensheid. Noem me een baan waarbij je nooit met mensen te maken hebt.

Kunnen ze op communicatievlak iets leren? Ja hoor, net als de rest van de mensheid. Een duwtje in de rug is vaak meer dan welkom. Daar lever ik graag mijn bijdrage aan.

Ik ben zelf ruim 26 jaar ICT’er geweest (dus ook een van die autistische nerds). Dat helpt.

\_/\_/\_/

 Dit blog is geschreven door mij, René Voortwist. Je leest het op de website van mijn bedrijf GroeIT.

Ik specialiseer me in communicatietrainingen, 1-op-1 begeleiding en team coaching voor ICT’ers.

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf regelmatig dit soort artikelen met ervaringen en tips uit de praktijk. Als je wilt krijg je die artikelen automatisch in je e-mailbox. Laat daarvoor je naam en e-mailadres achter op de volgende pagina: https://www.groeit.eu/tips

Er staan trouwens nog veel meer leuke, grappige en interessante blogs op deze website. Klik hier

Wil je verder praten over dit onderwerp? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak

René Voortwist? Wie is die gast?

Alle ICT’ers autistische nerds? Wat een onzin!