werkplezier

Waarom werkplezier geen geintje is.

De IT manager, die me net had ingehuurd, keek me recht in mijn ogen. “Weet je René” zei hij “Er staan iedere dag tussen de twintig en dertig mensen aan mijn bureau die iets van me willen”

“Die kan ik onmogelijk allemaal helpen. Maar ik heb een prima manier om aanvragen te schiften. Ik vraag ze: ’Vind je dit zelf echt leuk?’. Als ik geen antwoord krijg, of het antwoord is ‘Nee’ dat doen we het niet. Alleen als het antwoord ‘ja’ is, en ze menen het echt, doen we het wel”

Ik dacht eerst nog dat hij een geintje maakte. Maar later kwam ik erachter dat hij dat echt zo deed. Ik vond het toen, eerlijk gezegd, belachelijk. Maar nu ik een jaar of tien verder ben zie ik het anders.

Een presentatie of training door iemand die er geen plezier in heeft is als een wiskundeles op de middelbare school, als buiten de zon schijnt en het is 25 graden.

Training geven aan mensen die er geen lol in hebben is als proberen in je eentje, met de hand, een auto los te trekken die tot zijn assen in de modder vast zit.

Het plezier dat je hebt is recht evenredig met het resultaat dat je krijgt. Geintjes, humor en lachen horen erbij. Als die ontbreken wordt het hooguit oké, maar nooit echt goed.

Ik heb geleerd om te stoppen met dingen waar ik geen werkplezier in heb. Hoe doe jij dat?

\_/\_/\_/

Dit blog is geschreven door mij, René Voortwist. Je leest het op de website van mijn bedrijf GroeIT.

Ik specialiseer me in communicatietrainingen, 1-op-1 begeleiding en team coaching voor ICT’ers.

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf regelmatig dit soort artikelen met ervaringen en tips uit de praktijk. Als je wilt krijg je die artikelen automatisch in je e-mailbox. Laat daarvoor je naam en e-mailadres achter op de volgende pagina: https://www.groeit.eu/tips

Er staan trouwens nog veel meer leuke, grappige en interessante blogs op deze website. Klik hier

Wil je verder praten over dit onderwerp? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak

René Voortwist? Wie is die gast?

Werkplezier. Vind je dit nou echt leuk?