communicatie gaat mis

Communicatie gaat vaak mis. Weet je, communiceren is alsof je keihard naar voren struikelt en vooral probeert om niet op je gezicht te vallen.

Ga maar na waar communicatie allemaal mis kan gaan:

1) Je neemt de wereld waar door een zonnebril met glazen die je zelf een kleurtje hebt gegeven. Je ziet, hoort, ruikt, proeft, en voelt andere dingen dan anderen. En dat hebben we meestal niet van elkaar in de gaten..

2) Je geeft een heel eigen betekenis aan dingen. Je vindt het lelijk, mooi, acceptabel, niet acceptabel, eerlijk, oneerlijk, respectloos, of wat dan ook. Vette kans dat een ander er iets heel anders van vindt. En dat vind jij dan weer raar, vreemd, onbegrijpelijk of onacceptabel. Oh ja, dat geldt andersom natuurlijk ook.

3): Je legt woorden op een heel eigen manier uit. Vraag vijf mensen wat een woord als ‘respect’ betekent. Grote kans dat je vijf verschillende antwoorden krijgt. En dat van elkaar begrijpen is echt moeilijk.

Het is een wonder dat we elkaar überhaupt wel eens een soort van begrijpen. Je bent continue bezig om de schade zo veel mogelijk te beperken.

Ik wil je graag een paar praktische inzichten mee geven die het communicatieleven wat gemakkelijker maken:

Het aller- aller- allerbelangrijkste is je bewust te zijn van je aannames. Neem nooit, echt nooit, zomaar aan dat anderen dezelfde mening of hetzelfde inzicht over iets hebben als jij.

  • Stel vragen. Vraag aan anderen wat hun mening of inzicht over iets is. Dat is de enige manier om erachter te komen wat er in hun hoofd zit.
  • Ga er niet zomaar van uit dat je het antwoord dat je krijgt direct goed begrijpt. Dat is ook een aanname. De betekenis van woorden, weet je nog? Als je denkt dat je het snapt, bevestig dat dan nog een keer bij de ander(en).
  • Veel vragen stellen is geen teken van een gebrek aan kennis. Het betekent ook niet dat je dom bent. Het betekent dat je duidelijkheid belangrijk vindt. En dat je misverstanden wilt voorkomen.
  • Wees nooit bang om teveel vragen te stellen. Beter een vraag te veel dan een fuckup. Ja, ook als je met een klant praat. Juist dan.

In de praktijk blijven er, ondanks alles, altijd verschillen in inzicht tussen de anderen en jou. Communicatie gaat nou eenmaal soms mis. We zijn uiteindelijk maar gewoon mensen. Dat is niet erg, zolang je maar je best doet om ze zo klein mogelijk te houden.

Zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten dus!

\_/\_/\_/

Over dit blog:

Dit blog is geschreven door mij, René Voortwist. Je leest het op de website van mijn bedrijf GroeIT.

Ik specialiseer me in communicatietrainingen, 1-op-1 begeleiding en team coaching voor ICT’ers. Ik bied bijvoorbeeld een hele toffe doorvraagtraining. Drie keer raden welke onderwerpen daar in zitten.

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf regelmatig dit soort artikelen met ervaringen en tips uit de praktijk. Als je wilt krijg je die artikelen automatisch in je e-mailbox. Laat daarvoor je naam en e-mailadres achter op de volgende pagina: https://www.groeit.eu/tips

Er staan trouwens nog veel meer leuke, grappige en interessante blogs op deze website. Klik hier

Wil je verder praten over dit onderwerp? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak.

Waarom gaat communicatie mis? En hoe voorkom je dat?