feedback irritant

Waarom feedback vaak zo irritant is.

Je bent al drie uur aan het ploeteren op een rapport. Het is bijna af. Dan komt je leidinggevende bij je staan. Je denkt “Nee, niet nu”.

Je leidinggevende zegt “Nog even over de meeting van gisteren”. Je denkt “Nee, niet nu”. Ze zegt “Wat ik vond dat je daar echt goed deed..”. Je denkt “Nee hè, ze heeft een feedbacktraining gevolgd. Je voelt je hakken in het zand schuiven.

Feedback geven is hartstikke nuttig. Je kunt je er echt mee verbeteren. Het is stukken beter dan dat iemand je bij je enkels afzaagt. Waarom schiet je er dan soms zo van in de weerstand?

Omdat het vaak een maniertje is. Het is niet echt. Het is 3 stappen sandwich feedback of vier stappen feedback loop. Altijd in dezelfde volgorde. Je voelt het feilloos aan als andere mensen niet echt zijn. Daar haak je op af. Je vertrouwt het niet. Je luistert niet. Zo is feedback irritant.

Feedback werkt in het grensgebied tussen afzagen bij de enkels en een maniertje.

Vergeet het stappenplan. Geef feedback niet met je hoofd, maar met je hart. Maak je niet druk over de volgorde of dat je iets vergeet. Het belangrijkste is dat je meent wat je zegt en dat je intentie is om de ander te laten groeien. Dan komt het goed.

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf iedere twee weken artikelen met ervaringen en tips uit de praktijk. Als je wilt krijg je die artikelen kosteloos en automatisch in je e-mailbox. Je hoeft alleen maar je naam en e-mailadres achter te laten op de volgende pagina: https://www.groeit.eu/tips/

Ik verstuur geen commerciële spam.

Wil je verder praten over feedback? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak.

Of klik hier voor feedbacktraining.

Waarom feedback vaak zo irritant is.