weerstand bij IT gebruikers

Weerstand bij IT gebruikers

Hoe een half miljoen euro door het putje ging.

Het vlechtstaalbedrijf spendeerde een half miljoen aan een nieuw CRM-pakket. Een team van twee ontwikkelaars, drie business consultants en een projectleider beten zich er een half jaar in vast.

Toen de boel in productie ging weigerde het personeel om het nieuwe pakket te gebruiken.

De nieuwe CRM software werkte als een zonnetje. Toch hebben ze uiteindelijk de oude versie terug gezet.

Auw! Herken je dit?

Waarom is er zo vaak weerstand bij IT gebruikers?

Mensen trekken van nature aan de handrem bij veranderingen. Als iemand zomaar jouw bureaublad achtergrond aanpast, dan schiet je ook in de weerstand. Dus als jij iets aan bestaande ICT verandert begin je altijd met 1-0 achterstand.

Je komt op 2-0 als je mensen ook nog niet betrekt bij de veranderingen. Als ik jou ongevraagd een Bavaria pilsje voor je neus zet terwijl je eigenlijk liever een trappist dubbel drinkt, dan ben je ook niet blij.

Hoe zorg je dat de handrem er af gaat?

Zoek de zeurkous. Verzamel de meest kritische mensen in je organisatie. De mensen die ’s morgens om acht uur al boos aan je bureau staan, omdat je een applicatie icoontje van linksboven naar rechtsonder hebt verplaatst. Normaal gesproken vermijdt je die als de pest. Maar nu ga je ze inzetten.

Vraag ze naar hun top 5 ICT irritaties. Zeg geen ja maar en ga niet in discussie. Zorg dat je hun irritaties oplost in het nieuwe product, zelfs als dat lastig is.

Als de grootste zeurkousen in je organisatie zich gehoord voelen, en zelfs blij zijn met het nieuwe product, dan bazuinen ze dat rond. Zo zijn ze óók. Op die manier maak je er in één klap gelijkspel van. Zo voorkom je weerstand bij je IT gebruikers.

Maar het is toch gewoon hun werk om ICT te gebruiken?

Klopt. En daar vangen ze salaris voor. Dus klep dicht en aan het werk zou je zeggen.

Maar ja, het is net als wanneer jij naar een verplichte training moet: je baas kan je wel sturen, maar als jij geen zin hebt ga je achterin zitten en speel je Bubbleshooter op je mobieltje tot het vijf uur is.

Maar ze willen toch allemaal een iPad

Als je je medewerkers vraagt welke technische spullenboel ze willen hebben, dan willen ze inderdaad allemaal een iPad. Dat komt omdat je de verkeerde vragen stelt.

Zorg dus dat je functionele vragen stelt:

‘Op welke plek wil je applicatie x kunnen gebruiken?’

‘Hoe en wanneer wil je met je collega’s kunnen overleggen?’

‘Welke gegevens heb je nodig als je bij je klant zit?’

Dán krijg je een functioneel antwoord. En daar ga je mee aan de slag.

Kortom:

  • Niemand wil veranderen
  • Iedereen wil meepraten
  • Zoek de zeurkous
  • Stel functionele vragen

Moet jij kijken hoeveel soepeler je implementatie gaat!

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf iedere twee weken artikelen met ervaringen en tips uit de praktijk. Als je wilt krijg je die artikelen kosteloos en automatisch in je e-mailbox. Je hoeft alleen maar je naam en e-mailadres achter te laten op de volgende pagina: https://www.groeit.eu/tips/

Ik verstuur geen commerciële spam.

Wil je verder praten over dit onderwerp? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak.

Waar komt weerstand bij IT gebruikers vandaan? En wat doe je eraan?