overprikkeld

Overprikkeld – wat nu?

Je hebt de hele dag kozijnen geschuurd. Je partner stond iedere vijf minuten achter je om te vertellen wat je verkeerd deed. Je kinderen hingen op de bank en waren s#####vervelend. Toen belde je moeder je om, uitgebreid, te vertellen wat haar allemaal dwars zat.

Je hoofd voelt als een volle bijenkorf. Je bent moe, chagrijnig en kortaf. Je wilt alleen maar dat ze je met rust laten.

Je vrouw en kinderen gaan naar schoonmama. Je ploft in de tuin met een koud biertje. Oh, hemelse rust. Je laat de stilte op je inwerken. Heel langzaam ontspan je.

Dan gaan de buren barbecueën. Hun kinderen rennen gillend de tuin in. Hij maakt vuur. Aan zijn gevloek te horen lukt het niet. Zij komt er bij staan en levert commentaar. Ruzie.

Je andere buren zijn met vakantie. Hun kinderen niet. Die vinden dit een goed moment voor hardstyle. Volume op tien.

Je was al overprikkeld. Nu voelt je hoofd als kolkende lava. Als je er met een bijl op los zou kunnen, dan zou je het doen.

Coronatijd is geen pretje als je prikkelgevoelig bent. Omdat ik dat begrijp heb ik een Eerste Hulp Bij Overprikkeling kit voor je gemaakt. Je kunt hem hier downloaden:

https://www.groeit.eu/wp-content/uploads/2020/08/Eerste-Hulp-Bij-Overprikkeling-Kit.pdf

Veel succes. Mocht je er toch niet uitkomen, bel me dan.

Overprikkeld