training gestuurd door de baas

Op training gestuurd door de baas?

Beste leidinggevende. Stel, jouw eigen leidinggevende stuurt een e-mail. “Zeg, je weet dat we blij met je zijn. Je team draait als een zonnetje. Alleen, je rapportages hè. Daar is niet doorheen te komen. Lange moeilijke zinnen. Ingewikkelde woorden. Dat kan beter.”

“Maar, geen probleem. Ik ken een instituut waar ze een prima schrijftraining verzorgen. Mijn broer heeft die ook gevolgd. Hij duurt drie dagen en ik heb je ingeschreven. Je had die dagen toch nog vrij in je agenda zag ik. Nou, veel succes hè!”

Bam!

Zeg eerlijk, wat doet zo’n bericht met je? Hoe gemotiveerd ga je naar die training? Hoe zit je daar? Ben je het met me eens dat die trainer van heel goede huize moet komen om er een succes van te maken? Die staat om te beginnen al 1-0 achter.

Dit is best een open deur. Toch?

Hoe komt het dan dat ik nog regelmatig voor groepen sta die zijn gestuurd door de baas. Zonder ze iets te vragen. Weet je hoe dat eruit ziet? Zo ongeveer wat een leraar wiskunde op een middelbare school ziet als hij ’s morgens om half negen de klas in kijkt. Respect!

Wil je een vaardigheidstraining voor je team? Top! Wil je er rendement uithalen? Top! Zorg dan dat ze niet het gevoel hebben dat ze op training zijn gestuurd door de baas. Betrek je team er dan vanaf het begin bij. En, als het kan, mij ook.

\_/\_/\_/

Dit blog is geschreven door mij, René Voortwist. Je leest het op de website van mijn bedrijf GroeIT.

Ik specialiseer me in communicatietrainingen, 1-op-1 begeleiding en team coaching voor ICT’ers.

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf regelmatig dit soort artikelen met ervaringen en tips uit de praktijk. Als je wilt krijg je die artikelen automatisch in je e-mailbox. Laat daarvoor je naam en e-mailadres achter op de volgende pagina: https://www.groeit.eu/tips

Er staan trouwens nog veel meer leuke, grappige en interessante blogs op deze website. Klik hier

Wil je verder praten over dit onderwerp? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak

René Voortwist? Wie is die gast?

 

 

 

Op training gestuurd door de baas?