Neuro linguïstisch programmeren voor IT professionals.

Technische kennis en ervaring is niet meer voldoende om een klant goed van dienst te kunnen zijn. Een klant wil graag dat een IT Professional met hem meedenkt en goed kan luisteren. Goede communicatieve vaardigheden zijn daarom, naast technische kennis, onontbeerlijk.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) biedt talloze handvaten voor IT professionals om hun communicatie te verbeteren. Dat begint bij inzicht in de drijfveren en patronen achter het eigen gedrag. Wat maakt dat iemand in een bepaalde situatie (altijd) op een bepaalde manier reageert?

Vanuit dat inzicht krijgen we keuzes om het anders te gaan doen. Vervolgens biedt NLP-technieken en modellen om beter en effectiever te communiceren. Deze hebben, onder andere, te maken met non-verbale communicatie, vraagtechnieken, doelen bepalen, mediation technieken en drijfveren.

NLP biedt een gereedschapskist boordevol met waardevolle tools en hulpmiddelen voor ICT Professionals!

Inhoud van de training

  • Wat is NLP? Het NLP Communicatiemodel.
  • Kalibreren, non-verbale communicatie en representatiesystemen.
  • Backtracking, feedback en rapport.
  • Vraagtechnieken en coachmodel. Chunking.
  • Triggers en ankers, circle of excellence.
  • Waarden, overtuigingen en de Neurologische niveaus.

De training behandelt alle NLP-modellen en -technieken in een ICT-context. Alle voorbeelden en oefeningen komen uit de ICT-praktijk. Dat zorgt dat deelnemers de stof direct kunnen plaatsen in hun dagelijks werk.

Trainingsduur
De trainingsduur van neuro linguïstisch programmeren voor IT professionals is zes dagen. Tussen de trainingsdagen is steeds ongeveer een week ruimte. Dat geeft de deelnemers de mogelijkheid om de inhoud goed te integreren. Bovendien krijgen ze huiswerk mee om de behandelde onderwerpen direct in de praktijk toe te passen. Tijdens iedere training dag is er ruimte om de inhoud van de voorgaande dag te bespreken en vragen of uitdagingen in te brengen.

Leervorm
De training geeft inhoudelijke (klassikale) informatie en biedt daarnaast veel mogelijkheden om met het geleerde te oefenen. Dat zorgt voor integratie van de stof zodat de deelnemers de aangereikte kennis direct in de praktijk inzetten.

Download de productflyer voor deze training.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Of ga terug naar het overzicht van de diensten van GroeIT.