kracht van lichaamstaal

Onderschat nooit de kracht van lichaamstaal!

Ik stond aan het begin van een overvolle winkelstraat. Jaja, toen dat nog mocht. Ik besloot om het gewoon eens uit te proberen.

Ik ging rechtop staan, hield mijn hoofd recht en richtte mijn blik op de andere kant van de straat. Daarna liep ik met flinke stappen recht de straat door. Zonder iemand aan te kijken.

Ik weet nu hoe Mozes zich moet hebben gevoeld toen de Rode Zee voor hem open ging. De mensen in de winkelstraat weken uiteen als water. Ik kon gewoon rechtdoor blijven lopen zonder dat ik tegen iemand aan botste of moest uitwijken.

Bij de volgende winkelstraat deed ik precies het tegenovergestelde. Ik liet mijn schouders een klein stukje zakken, keek wat meer omlaag en liep voorzichtig door. Dit keer leek de weg naar de overkant op het wereldkampioenschap slalom skiën. Links-rechts. Links-rechts.

In bijna al mijn trainingen deel ik wat het effect is van je lichaamstaal. En nu ervaarde ik het zelf weer eens. Je onderbewuste reageert direct op de houding van een ander. En die reactie is sterk.

Heb je het idee dat anderen niet naar je luisteren? Of je niet serieus nemen? Je lichaamstaal aanpassen doet soms letterlijk wonderen. Dat is de kracht van lichaamstaal!

Wees slim en doe als Mozes.

\_/\_/\_/

Over dit blog:

Dit blog is geschreven door mij, René Voortwist. Je leest het op de website van mijn bedrijf GroeIT.

Ik specialiseer me in communicatietrainingen, 1-op-1 begeleiding en team coaching voor ICT’ers. 

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf regelmatig dit soort artikelen met ervaringen en tips uit de praktijk. Als je wilt krijg je die artikelen automatisch in je e-mailbox. Laat daarvoor je naam en e-mailadres achter op de volgende pagina: https://www.groeit.eu/tips

Er staan trouwens nog veel meer leuke, grappige en interessante blogs op deze website. Klik hier

Wil je verder praten over dit onderwerp? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak.

 

Mozes en de kracht van lichaamstaal