René Voortwist

GroeIT is mijn bedrijf. Mijn naam is René Voortwist , ik ben een ervaren ICT’er, trainer en coach.

Als ik mensen vertel dat ik communicatie trainingen verzorg voor IT’ers dan is de eerste reactie vaak “nou, dan zul je wel werk zat hebben. Die IT’ers zijn allemaal autistische nerds”. Of iets in die strekking…

Ik zeg eerlijk dat me dat raakt. Ik vind het onzin. 95% van de IT’ers zijn gewoon heel aardige hardwerkende mensen die net zo goed kunnen praten en luisteren als de rest van Nederland. Ja natuurlijk, het zijn vaak techneuten met een eigen kijk op de wereld. Maar dat geldt ook voor accountants, chemisch laboranten en de gemiddelde hoogleraar Natuurkunde.

Tegelijkertijd weet ik ook dat mensen die inhoudelijk werk doen, en daar goed in zijn, vaak wat minder communicatie vaardigheden hebben. Dat komt niet omdat ze dat niet kunnen. Hun interesse ligt gewoon ergens anders.

Ik heb zelf ruim 26 jaar als technische IT’er gewerkt. Ik heb in allerlei functies veel verschillende facetten van de ICT leren kennen. Zo was ik voor mijn laatste werkgever pre sales consultant en IT adviseur.

Ik weet daarom uit eigen ervaring dat technische kennis voor IT’ers tegenwoordig niet meer voldoende is.

Je moet daarnaast ook in staat zijn om goed contact te maken met klanten en relaties, je moet goed kunnen luisteren, de juiste vragen kunnen stellen en goed informatie kunnen overbrengen. Ik ben mezelf op dat gebied gaan ontwikkelen en kwam erachter dat ik menselijke communicatie enorm boeiend vind. Het heeft me echt gegrepen.

Op een gegeven moment ben ik communicatietrainingen en coaching gaan verzorgen. Om te beginnen voor collega’s, later ook voor medewerkers van klanten. Ik merkte dat ik daarbij echt van waarde kon zijn door de combinatie van mijn ervaring in de ICT en mijn kennis van menselijk gedrag en communicatie.

Er zijn maar weinig trainers/coaches die deze combinatie van kennis en ervaring bieden.

Begin 2016 ben ik gestart met GroeIT, zodat ik fulltime met mijn passie bezig kan zijn: de menskant van ICT. Met mijn werk wil ik eraan bijdragen dat ICT’ers optimaal kunnen functioneren in hun vakgebied en hun werkelijke waarde kunnen tonen. Daar hebben ze communicatievaardigheden voor nodig. Ik kan ze er echt mee helpen en het heeft uiteraard veel voordelen voor de organisatie waar ze werken. Het doet trouwens ook wonderen voor klantvriendelijkheid en het imago van de ICT-afdeling.”

Mijn stelling is:

Mensen die lol hebben in hun werk, verdienen meer geld voor hun baas.

Lees meer over met wie ik graag werk of bekijk mijn diensten.

 

Wil je meer weten of kennismaken?

René Voortwist

06 – 208 947 81

info@groeit.eu

GroeIT privacyverklaring