online vergaderen kleding

Online vergaderen en kleding. Een manager in een hoodie. Wat vind jij daarvan?

Ik begeleid een team bij een grote IT dienstverlener. Ik had laatst een online meeting met de leidinggevende van het team en zijn leidinggevende. Die laatste zit hoog in de boom bij dat bedrijf.

Hij bleek een grijze hoodie te dragen. Dat veroorzaakte, heel kort, een soort kortsluiting bij me. Ik verwachtte dat namelijk helemaal niet.

Het zette me aan het denken. Vanuit m’n vak ben ik vaak bezig met lichaamstaal.

Hoe zit dat nou in online vergaderingen?

Ik meen te merken dat mensen zich, online, steeds informeler kleden. Vorig jaar maart droegen de meeste mensen nog nette bloesjes en overhemden. Nu zijn dat sweaters, truien en hoodies. Wat is het effect?

Ik merkte dat de hoodie van de leidinggevende me heel even het gevoel gaf dat hij me niet serieus nam. Dat ik niet de moeite waard was. Zoiets. Dat zette ik weer snel van me af. Maar toch.

Ik zorg zelf, nog steeds, dat ik me netjes kleed voor online vergaderingen. Ik weet wat het effect van kleding is. Dat effect is er online ook. Misschien nog wel meer.

Zijn mensen zich daar niet bewust van? Of maakt het eigenlijk niet zoveel meer uit?

Hoe zit dat eigenlijk met online vergaderen en kleding?

\_/\_/\_/

 Over dit blog:

Dit blog is geschreven door mij, René Voortwist. Je leest het op de website van mijn bedrijf GroeIT.

Ik specialiseer me in communicatietrainingen, 1-op-1 begeleiding en team coaching voor ICT’ers. 

Vind je dit blog waardevol? Ik schrijf regelmatig dit soort artikelen met ervaringen en tips uit de praktijk. Als je wilt krijg je die artikelen automatisch in je e-mailbox. Laat daarvoor je naam en e-mailadres achter op de volgende pagina: https://www.groeit.eu/tips

Er staan trouwens nog veel meer leuke, grappige en interessante blogs op deze website. Klik hier

Wil je verder praten over dit onderwerp? Leuk! Neem contact met me op via e-mail of telefoon. Dan maken we een afspraak.

Een manager in een hoodie? Online vergaderen en kleding.