Communicatietraining presales

Communicatie training IT pre sales consultants

Pre sales consultants zijn het ‘technisch geweten’ van een IT sales organisatie. Ze zijn verantwoordelijk voor het uitvragen van de behoefte van relaties en het schrijven van een offerte voor een (technische) oplossing. Ze werken meestal nauw samen met account managers.

Een goede pre sales consultant heeft een uitstekende vraagtechniek. Die is belangrijk om de inhoud van offertes maximaal te laten aansluiten op de klantvraag. Hij of zij heeft daarnaast de schrijfvaardigheid om heldere, bondige en goed leesbare offertes te schrijven. Als laatste is de pre sales consultant in staat om een technische oplossing in klare taal te presenteren.

De training “communicatie voor pre sales consultants” gaat in op de communicatie vaardigheden die voor deze taken nodig zijn.

Inhoud van de training
De training heeft de volgende onderwerpen:

(Door)vraagtechnieken.
De pre sales consultant is degene die de juiste vragen weet te stellen om een klantvraag helemaal duidelijk te krijgen. Dit perceptie management is cruciaal om de juiste oplossingen aan te kunnen bieden. De training gaat in op een aantal doorvraag technieken en modellen die juist voor pre sales van grote waarde zijn.

Schrijfvaardigheid
De pre sales consultant schrijft regelmatig offertes, rapportages en notities. Een bondige en actieve schrijfstijl zorgt voor duidelijke en vlot leesbare teksten en offertes met impact. De training behandelt een methodiek om documenten goed te structureren en geeft hulpmiddelen om de schrijfstijl te verbeteren.

Presentatievaardigheden
Het verzorgen van een inspirerende en overtuigende presentatie is in sales van enorm belang. Voor technische onderwerpen is dat de taak van de pre sales consultant. In deze training kijken we naar de ingrediënten van een presentatie die boeit en ‘blijft hangen’.

Trainingsduur
De training is maatwerk. De trainingsduur hangt af van de praktische uitdagingen en het doel van de training. We bepalen in overleg de inhoud en duur.

Leervorm
De training geeft inhoudelijke (klassikale) informatie en biedt daarnaast veel mogelijkheden om met het geleerde te oefenen. Dat zorgt voor integratie van de stof zodat de deelnemers de aangereikte kennis direct in de praktijk inzetten.

Download de productflyer voor Communicatie training IT pre sales consultants.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Of ga terug naar het overzicht van de diensten van GroeIT.